6 minuten om te lezen

Doet België de Brazilianen de (rode) duivel aan?

Interview met ex-Rode Duivel, Manu Karagiannis.

Renson ging op bezoek bij Manu Karagiannis. Onder zijn Renson Camargue terrasoverkapping voelden we – beschut tegen de felle zomerzon – de ex-Rode Duivel en ex-KSV Waregem-speler aan de tand. Over de Belgen in het WK, Zulte Waregem én buitenleven in alle comfort.

Renson: Hoe schat je als ex-Rode Duivel de kansen van de Belgen in op het WK?
Karagiannis: De Belgen maken volgens mij een redelijke kans om wereldkampioen te worden. Ik zie dit zeker haalbaar. Maar voor mij zijn ze, samen met Engeland, eerder de underdog. De ploegen die meest kans maken om het WK te winnen, zijn naar mijn mening Frankrijk, Uruguay en vooral Brazilië. Zeker die laatste zit qua niveau in stijgende lijn. Maar als België goed is, zullen ze een geduchte tegenstander zijn voor de Brazilianen. Spanning verzekerd!


Renson: Even terug naar België. In het verleden speelde je bij Essevee. Volg je hen nog?
Karagiannis: Zeker, ik volg al mijn ex-clubs nog, zoals inderdaad Zulte-Waregem en FC Antwerp. Essevee is een goede subtopper en dat is tegenwoordig niet meer evident. Ik denk dat Zulte Waregem het zo goed doet omwille van de goede standvastigheid, zoals de vaste trainer Franky Dury. Ook de uitbreiding van het [Regenboog]stadion is een goede zet. Dat zal de ploeg zeker een duwtje in de rug geven.

“Ik gok op een 3-2 winst voor Brazilië. Ik hoop wel dat ik géén gelijk heb.”


Renson: Vind je het als Griekse Belg jammer dat Griekenland niet aanwezig is op het WK?
Karagiannis: Eigenlijk – en ik krijg die vraag vaak – beschouw ik me écht als Belg. Ik heb weliswaar Griekse ouders, maar ik ben hier geboren en getogen. Pas op, ik heb veel sympathie voor het Griekse nationale elftal hoor. Het is een heel leuke ploeg, maar ik supporter eigenlijk enkel voor de Rode Duivels.


Renson: Om nog even op de match België-Brazilië terug te komen: durf je jou aan een pronostiekje wagen?
Karagiannis: Zeker, ik gok op een winst van 3-2 voor Brazilië. Ik hoop wel van ganser harte dat ik geen gelijk heb en dat België de winst binnenhaalt. Dat zou fenomenaal zijn.


Renson: Wij kwamen bij jou terecht, omwille van de Renson Camargue terrasoverkapping in jouw tuin. Vanwaar de beslissing om een terrasoverkapping te installeren?
Karagiannis: Mijn terrasoverkapping is mijn perfecte relaxplaats. Ik heb er een TV geïnstalleerd. Het is gewoon zalig om buiten te kunnen voetbal kijken. De terrasoverkapping past qua design ook perfect bij mijn tuin. Dat was voor mij ook een voorwaarde.

Renson: Ben je er tevreden over?
Karagiannis: Zeer tevreden. Ik maak er veel gebruik van, zeker nu het mooi weer is, is het zalig om onder mijn overkapping te kunnen zitten. Ook in de lente, en zelfs deze winter, heb ik een aantal keer buiten gezeten. Met een verwarmingselement (heat & sound beam) heb je helemaal geen last van de winterse kou. Verder ben ik ook heel tevreden van de service. Zowel van Renson, als mijn installateur (Mobisol).

“Mijn terrasoverkapping is mijn perfecte relaxplaats”

Renson: Waarom zou je anderen zo’n terrasoverkapping aanraden?
Karagiannis: Het is een echt designproduct, heel mooi en heel strak. Het sluit perfect bij mijn tuin aan. Dat was in eerste instantie de reden waarom mijn oog op een Renson terrasoverkapping viel. Een andere reden die het product interessant maakt, is de kwaliteit. Een Camargue is behoorlijk prijzig, maar kwalitatief wel heel hoogstaand. Verder is die ook op lange termijn houdbaar en heel onderhoudsvriendelijk


Renson: Wij zijn heel blij om dit te horen. Bedankt voor dit leuke gesprek! En ‘fingers crossed’ voor de Belgen!

Speciale dank aan MOBISOL voor de beelden - www.mobisol.be